Povestea lui Matei

Călătorie la Viena

on October 18, 2012

La începutul acestei săptămâni am mers din nou la Viena, destinaţia preferată a lui Matei :). Este al treilea consult medical pe care Matei îl face după momentul naşterii.

 

După drumul deja obişnuit cu avionul, în care Matei a dormit fără griji şi apoi drumul cu taxiul de la aeroportul din Viena şi până la spital, a urmat întâlnirea cu medicul, întâlnire care care  ne-a dat foarte multe speranţe.

 

Evoluţia lui Matei este una foarte bună, iar placa palatină pe care a purtat-o l-a ajutat enorm. Progresele cele mai vizibile şi surprinzătoare chiar şi pentru medic sunt la gingie, pentru că cele două părţi s-au apropiat foarte mult. Acest lucru este extrem de important în faza preoperatorie, altfel ar fi fost nevoie de un implant de os acolo. Progrese sunt şi la palatul dur, însă evoluţia este ceva mai lentă.

 

Fiindcă Matei s-a dezvoltat foarte bine, medicul a hotărât că placa palatină pusă la naştere şi adaptată apoi în fiecare lună trebuie schimbată pentru că deja era foarte mică. După două ore de aşteptare, tehnicianul i-a adus lui Matei noua placă palatină, realizată cu ajutorul mulajului de pe guriţă, care îl va ajuta cu siguranţă să progreseze şi de acum înainte.

 

A urmat discuţia despre operaţie, despre care ştim că va avea loc în ianuarie. Atunci lui Matei i se va opera buza şi năsucul împreună cu palatul moale. Medicul ne-a  spus câte ceva despre  operaţie. Ştim acum că o să dureze în jur de 5-6 ore (!!!!), că după operaţie Matei trebuie să plângă cât  mai puţin (mă întreb încă de pe acum cum o să reuşim să facem asta), că nu are voie să-şi ducă mânuţele deloc la gură (iarăşi un obiectiv măreţ, pentru că mânuţele sunt delicioase…) şi că, pentru început se va hrăni prin gavaj şi apoi cu linguriţa până la vindecarea rănii. Mai multe detalii despre operaţie (analizele medicale necesare, anestezie, evoluţie postoperatorie şi costuri exacte) vom avea la consultul următor din luna noiembrie, când vom stabili şi ziua în care va avea loc operaţia.

 

Când mă gândesc la acel moment  din ianuarie am tot felul de trăiri amestecate: speranţă şi încredere că o să fie totul bine şi, în acelaşi timp, teamă, nelinişte şi îngrijorare pentru ce va trăi puiul meu atunci, pentru durerile lui de după operaţie, pentru suferinţa lui. Dar trebuie, trebuie să trecem şi peste asta…

 

Nu e uşor, dar zâmbetul lui Matei şi, cu siguranţă, Dumnezeu ne dau putere să trecem peste toate şi să privim înainte cu speranţă.

Speranţă ne dau şi cei care sunt alături de noi  şi cărora le  mulţumim.

Matei îi mulţumeşte Bogdanei pentru merele verzi.

 

 

Advertisements

2 responses to “Călătorie la Viena

  1. Omnia says:

    Si eu ii multumesc Bogdanei pentru merele verzi, si sunt sigura ca Matei va zambi din ce in ce mai frumos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: